Oteller üzerine-Çağla Süngü

Çağla Süngü Sanatın Yolculuğu için ”Oteller üzerine’…” yazısını yazdı.Kendisine teşekkür eder,yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

Oteller üzerine

Otelleri oldum olası Hep çok sevmişimdir. Hele Butik olanları çoğu ne latif ne şahsına münhasırdır . Bazı insanlar otelleri zaruri görseler de , bu konaklama noktaları kiminin evi kiminin arkadaşı kimin ise uğraman zorunda kaldığı kısa süreli yaşantılardır. Bizi hiç tanımayan ama bize nazik davranan , kahvaltımızı , 5 çayımızı , havlumuzu getiren insanlara istemsiz olarak olumlu bir duygu besleriz . Mutlaka bu konaklama noktalarının en tabi misyonu müşterisinin memnuniyetidir. Bir bakıma kurumsal olan bu çatı sanki bize özel alanımızın kapısından içeri girerken ki gibi vücudumuzda Endorfin hormonumuzun salgıladığı haz , belleklerimizde güzel anılar oluşturur. Şöyle yani o anda ayaküstü bir çikolata yemiş gibi hissedersiniz… Bazen küçük bir lobi karşılar sizi anahtarlarınızı genellikle güzel bir hanımdan alır, odanıza çıkarsınız. Benim için nezih , sessiz hele de denize bakıyorsa bir penceresi , odanın çok lüks olmasını aramadan zamanın akışına bırakabilirim kendimi. ..

Otel benim için ‘İnsanın kendiyle sosyalleşebileceği ve yaşamının bir anına ait mekânsal alıntıdır. ‘

Yeni İnsanlar tanırız , Yaşamlardan küçük kesitleri hediye olarak saklarız , Şampanya tadı veren mektup arkadaşları (facebook vs.sosyal ağ.) bulmak , ansızın karşılaşmak bir dostla, bazen odada bir çiçeğin varlığını hissetmek manzaranın bizde bıraktığı duygu o yere aitlik duygusu olur . Oteller ; Bir şehirdeki tüm yabancıları kucaklar aslında . Aşık bir Adamı , Genç bir Kadını, Bir İhtiyarı tüm düşünceleriyle kucaklar yargılamadan , oda numaranız … Efendim . Burada biter tüm konuşma , Biz lobi de yalnızca sohbet etmek istediğimiz için bir müddet daha kalabiliriz. Turizm sektörünün son yıllarda gelişme göstermesi insanların otel anlayışının değişmesine etken olmuştur. Oteller denilince akla gizli yaşantıların , kaçamak ilişkilerin yaşandığı toplumsal yaşamı zedeleyecek olarak görülen bir kagir yapı gelirdi. Bu düşünce yerini otellerin konaklanma, tatil , rahat yaşam ,anlayışına bırakması toplumda algının değişmesi ile muhasırlaşma hissedilmeye başlandı…

Çağla Süngü

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required