Tiyatro Eğitimi ve Çocuk-Harika Gökçe Birgin

Harika Gökçe Birgin Sanatın Yolculuğu için ”Tiyatro Eğitimi ve Çocuk” yazısını yazdı.Kendisine teşekkür eder,yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

Tiyatro Eğitimi ve Çocuk

Çocuklarımızın bilgi dağarcığı kadar, duygu dağarcığını doyurabiliyor muyuz?Anne baba profilinin beraber gelişmediği çok fazla  çocuk var.Çizgi filmlerde biberler bile ;ne kadar faydalı olduğunu, içerdikleri minerallerini anlatıyor:Yıldızlar, uzay hakkında bilgi veriyor.Kitaplar değerler eğitimi veriyor.. Her şey ve herkes ;çocuğa hep nasihat ediyor.. Bilgisayar/tablet oyunlarında ; değişik sujeler öldürülüyor.

Oysa duyguları ve hayatın akışını rahat bırakmak; hep insan kalabilmek gerek.

Tiyatro ;duyguyu işleyip, duyguyu yaşattığı belki  dirilttigi için; çocuk hayatında çok önemlidir.Çocuğa bugünün farkındalığını sunarken ;yarının da olasılıklarını farkettiriyor.Bize de tabii ki..

Çocuklar çalışmalarda aynı olayda; farklı arkadaşlarının, farklı tepkilerini görüyorlar.Güzel bir canlandırmada  ,birbirlerini  alkışlayarak; başarı ve  beğeni duygusunu yaşıyorlar.Birbirlerinden farklı canlandırmalar yapmaları onlara sürprizler sunuyor ve  gülüşüyorlar.

Bu kimi mutlu etmez ki?..Çocukların yaşamdan keyif alması..Duyguyu işlemesi…Duyguların dirilmesi belirmesi…Çocukların toplumun bir bireyi olarak gülümsemesi..

İnsanlık tarihinin bu olgunluk döneminde, tiyatroyu çok önemsemeli ;çocuklarımızı ve kendimizi imkan buldukça sanatın içinde tutmaya çalışmalıyız.Tiyatrolar üretken olmalı, tarihinin /birikim olarak / bu zirve döneminde; zirve eserlere imza atmalılardır.

Harika Gökçe Birgin

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required