Geleneksel Türk El Sanatları bölümü mezunu Şirvan Yücel Sanatın Yolculuğu için ”Kütahya’da Sonbahar” yazısını yazdı.Kendisine teşekkür eder,yazısını okumanızı tavsiye ederiz.İyi okumalar…
Yoga Academy’ nın her ay düzenlemiş olduğu festivallerde, şimdide Kütahya’ dayız.
Sonbaharda doğanın sarı, kırmızı, turuncu tüm tonlarının görülebileceği, sonbahar rotasızdır.
Her mevsim ayrı güzeldir, fakat sonbahar ve kış aylarında büyüler insanı.
Dünya florası olarak sadece Domaniç’ te yetişen 40 kadar bitki türü bulunmaktadır. Bölgenin neredeyse tamamı çam ve kayın ormanlarından oluşmaktadır.
Hafta sonu rotamızı kendimize görsel şölen sunmak için Domaniç’ e doğru çevirdik.
Çam ve kayın ormanlarına çöken yoğun sisli yol manzarası içerisinde ulaştık. Domaniç ’e Sabah oldukça hissetiren soğuğu ile karşılamıştı bizi.
Bu cennet bölgeyi gezmeden önce yapılacak işler vardı elbette. Öncelikle ısınmak ve sabah kahvaltısı. Yaktığımız ateş başında sıcak bir kahvaltı sonrasında Domaniç sanki misafirlerini memnun etmek istemiş ki soğuktan eser kalmamış, güneş sıcak yüzünü göstermiş sis tamamen dağılmıştı. Bol bol sonbahar fotoğrafları çekmek ve gün boyunca görsel şöleni seyretmek olan günlük programımıza önce Orijinal Yoga Sistemi’ni Uygulayarak başladık. Doğru ve düzenli nefes almanın bedenimiz de yaratacağı iyileştirici faydalarını paylaştık.
Orijinal Yoga Sistemi sonrasında bol enerji ile canlanıp Domaniç ormanlarının güzelliklerinde kaybolduk doğa ile bütünleştiren bir gün olmuştu…
Domaniç, Kütahya ilinin ilçesidir. Osmanlı; Domaniç, Söğüt ve çevresinde kurulmuştur. Osmanlı beyliğinin kurucusu olan Ertuğrul Gazi’ nın annesi Halime Hatun’ un türbesinin Domaniç’ in Çarşamba köyünde olması buranın önemini artırmaktadır. Her yıl düzenli olarak kutlanan Halime Hatun’ u anma törenleri eylül ayının ilk haftasında yapılmaktadır. Burada: Yörük çadırları kurulur ve cirit oyunu ile mehter gösterileri yapılır.
Şirvan Yücel